В'їзні ворота для заміського котеджу або приватного будинку - види і переваги

Ворота - перше, що ви бачите, під'їжджаючи до приватної присадибної ділянки і формують враження про благоустрій. Вони втілюють гостинність домовласників, висловлюють їх позицію по відношенню до комфорту і безпеки. Ворота гарантують збереження вашого двору, машини (ворота гаражні) та й в цілому всього будинку і прибудинкової території. Їм необхідно виконувати декоративну роль, органічно вписуючись в навколишню архітектуру, відображаючи смак власника. Ще зовсім недавно для в'їзду авто на подвір'я приватного будинку застосовувалися виключно розсувні ворота з ручним закриванням і відкриванням стулок. У наш час, як і раніше користуються попитом розпашні ворота, на рівні з модернізованими відкатними воротами. Конструкція може бути, як оснащена автоматикою так і на ручному керуванні.

Розпашні ворота - найбільш традиційні і часто зустрічаючі типи воріт. Відкриваються такі ворота обов'язково всередину або назовні (за вашим бажанням або необхідності). У конструкцію в'їзних розпашних воріт входять такі елементи: опорні стовпи, каркас стулок, петлі, ребра жорсткості, заповнювач стулок, замок, автоматика (додаткова установка). Закриті стулки замикаються на замок.

Плюси розпашних воріт:

- висока якість і доступна ціна;

- не складність конструкції;

- легкість в установці.

Ворота даної конструкції ідеально підійдуть для ділянок де достатньо місця і вільного простору для в'їзду і відкриття стулок.

 

Відкатні ворота також є досить популярними. Вони мають сучасний і стильний дизайн, а тако ж економлять простір. Рухома запірна стійка, яка рухається уздовж огорожі по його внутрішній стороні, найбільш практична в використанні. Так як дозволяє максимально економити простір. Один з головних позитивних моментів воріт - це досить висока вітростійкість. Мають компактний розмір і дуже зручні в експлуатації.

 

Рамна конструкція стулки заповнюється різноманітним матеріалом:

- алюмінієві решітки;

- сендвіч панелі;

- деревина;

- сталеві профільні листи або алюмінієві.

 

Ковані ворота чудово поєднують в собі респектабельність і неприступність. Різноманіття неповторних візерунків зробить ваші ковані ворота унікальними. Додатковою перевагою є можливість поєднання з різними оздоблювальними деталями: сендвіч-панелями, деревом.