Підготовка фундаменту для воріт

Прямим призначенням будь-яких відкатних воріт є економія простору . Тільки після зручності, вже відіграє роль стійкість та настильність конструкції. Власник ділянки при створенні заміського будинку або великого підприємства зацікавлений у швидкій споруді огорожі та воріт. Огородження має захищати від зайвих очей, бути естетично привабливим та одночасно відповідати сучасним технологіям. Відкатні ворота найкраще підійдуть, але вони вимагають ретельної підготовки фундаменту. Це питання, що часто ставиться і проблематичне. Варіанти відкатних воріт можна подивитися тут.

Створення проекту

До монтажу воріт, конструкція вимагає ретельного планування. Проект повинен включати всі необхідні параметри для облаштування майбутнього механізму і необхідні матеріали, які будуть використовуватися в процесі створення. План роботи включає не тільки ширину, глибину і довжину фундаменту, але і необхідні будівельні інструменти:

  • рівень;
  • рулетка;
  • брухт;
  • зварювальний апарат;
  • бетонозмішувач;
  • лопата.

Фундамент

У процесі створення якісного фундаменту знадобиться розчин, арматура та металевий швелер. Перші два відповідають за довговічність воріт, а останній за якість роботи механізму, що відкриває. Нижче наведено алгоритм монтажу хорошого фундаменту для майбутніх воріт.

  1. Вирити яму під фундамент. Глибина від 1 до 1,5 м., ширина до 0,5 м від воріт та довжина – половина довжини відкатних воріт, для стійкості.
  2. Укласти подушку на дно ями (жвір пісок, товщина до 15 см).
  3. Укласти швелер із елементами арматури. Для кращої міцності майбутньої конструкції. У протилежному випадку фундамент буде нестійкий, і ворота почнуть падати.
  4. Замішати та залити розчин (на 4 мішки розчину, 0,5 куба піску та 0,3 куба щебеню).
  5. Утрамбувати розчин. У процес заливання, слід простежити, щоб у бетоні не було повітряного прошарку.

Процес створення якісного фундаменту є простим. Результат – повна фіксація арматурного каркаса для встановлення поперечних швелерів. Після заливання бетонної основи можна починати монтувати відкатні ворота. Всю роботу можна виконати поодинці, проте дійсно якісний фундамент зможуть створити тільки професіонали. Фахівці своєї справи від компанії ТОРОС, не тільки теоретично навчені, а й практично змонтували десятки воріт – що є гарантом якості їхньої роботи.