Поради щодо розпашних воріт

Розпашні ворота є не тільки оформленням лицьової частини екстер'єру, але й гарантом безпеки. Такий вид оформлення входу на територію має попит у власників заміських будинків та підприємців. Незважаючи на велику різноманітність вибору механізмів закриття воріт, споживачі обирають найбільш прості та надійні засоби. Але, навіть обираючи розпашні ворота, з'являється низка питань, на які самостійно може відповісти лише професіонал. Як вибрати розпашні ворота? Якого типу конструкція має бути?

Порадада № 1. Від чого відштовхуватись?

Щоб відповісти на перше питання, слід визначитися з параметрами майбутніх воріт.

  1. Ширина конструкції залежить безпосередньо від цілей експлуатації. Цей показник залежить від транспорту, який в'їжджатиме та виїжджатиме.
  2. Розмах вулиці. Якщо вуличка вузька – то і роз'єм воріт має бути ширшим. Також не варто забувати про можливі незручності, які можуть доставляти відчинені ворота.
  3. Частота експлуатації. Якщо підприємство працює більшою мірою з легковими автомобілями, але періодично потрібно прийняти великогабаритну вантажівку, то підійдуть розстібні ворота з різною довжиною стулок.
  4. Монтаж хвіртки. Конструкція ворота разом з хвірткою природно дешевша, проте у протилежному випадку теж є ряд переваг. Наприклад, хвіртка, встановлена ​​окремо, не матиме поріг, через який знадобиться переступати. Та й така конструкція може окремо удосконалитись магнітним замком, що посилює рівень безпеки. Зараз на ринку є цілком ефективні моделі, які продаються за порівняно невисоку ціну

Порада №2. Питання безпеки

Будь-які ворота можна розділити:

  • візерункові;
  • щитові.

Вибираючи між цими різновидами, слід відштовхуватися не від питання естетики, а більше питання безпеки. Перший варіант можна перетворити на будь-який смак, проте такі ворота не захистить жодного магнітного замку. Зломникам не знадобиться спеціальне обладнання, щоб подолати цю перешкоду. Щоб проникнути на територію, достатньо буде вигнути метал під потрібним кутом, адже, швидше за все, матеріал виробництва використовується м'який. Тому порада полягає в наступному – якщо питання безпеки не стосується вашої ділянки, тоді слід думати про естетику, інакше краще подбати і купити щитові ворота.