Використання шлагбаумів

Шлагбаум – це спеціальний пристрій, який перегороджує дорогу або в'їзд на якийсь приватний сектор.

Перше призначення даного пристрою - це перекриття автомобільної дороги під час перетину дороги поїздом. На сьогоднішній день використання шлагбаумів ширше: їх використовують підприємства, де стороннім особам в'їзд заборонено, платні паркувальні стоянки, пункти пропуску з однієї держави до іншої. Піднімається шлагбаум у разі надання всіх необхідних документів для в'їзду або оплати безпосередньої оплати стоянки. Також використовую шлагбауми і для регулювання транспортного руху, особливо щодо перевезення товару з одного складу на інший.

Працювати такий пристрій може, як автоматично (за допомогою дистанційного пульта управління) так і механічно – піднімається або опускається спеціальний важіль. Крім того, функціональність сучасних шлагбаумів підвищилася настільки, що для руху вгору-вниз достатньо провести спеціальною картою магнітним полем.

Шлагбауми сучасного типу розроблені, за спеціальною технологією, яка дозволяє інтенсивно експлуатувати пристосування протягом багатьох років. При купівлі такого перекриття для дороги важливо звернути увагу на присутній редуктор, який безпосередньо відповідає на з'єднання шлагбауму з електроприводом. Адже, саме від якості з'єднання редуктора з електроприводом залежить термін служби даного пристрою.

Стандартний автоматичний шлагбаум включені такі частини:
• верхня кришка;
• кріплення стріли у вигляді пластини;
• пластина для опори конструкції;
• кріплення для стріли;
• спеціальна декоративна накладка поверх стріли;
• корпус;
• бічна кришка;
• привід;
• блок для керування конструкцією.

Рекомендації щодо встановлення

Перед тим як встановити шлагбаум, варто розрахувати розміщення так, щоб з боку не виникало місця для проїзду машин, адже в такому випадку сам по собі шлагбаум втрачає своє призначення.

Крім того, потрібно подбати про те, щоб на місці установки даного пристрою був або асфальт, або бетонна ділянка. Також, якщо стріла перевищує три з половиною метри, потрібно подбати про встановлення маятникової опори або опорною стійкою.

Що стосується установки механічного шлагбауму, то тут потрібно встановити пункт спостереження з людьми безпосередньо навпроти шлагбауму, щоб спостерігач вчасно міг піднімати-опускати цей пристрій.