Огляд і порівняння різних типів гаражних воріт

Якщо ви вирішили збудувати гараж, то природно слід задуматися над тим, які ж види гаражних воріт варто вибрати. Перед тим, як визначиться з вибором, потрібно обов'язково врахувати різні фактори - місце встановлення, розміри отвору, зручність заїзду автомобіля.

Серед найпоширеніших типів воріт розрізняють такі:

 

Розглянемо ці типи воріт докладніше.

Відкатні ворота

Зазвичай такі ворота встановлюватимуться за наявності місця для зсуву воріт убік. Рух у строну відбувається за рахунок спеціальної роликової системи. Такі ворота дуже зручні в експлуатації, послужать власнику довгі роки. Механізм замку таких воріт може бути найрізноманітнішими. Монтаж можна провести як усередині, так і із зовнішнього боку гаража.

Секційні

На сьогоднішній день найпопулярніший тип гаражних воріт серед покупців. Назва такої конструкції походить від секцій, які з'єднуються полотном. Рухаються такі ворота вгору, по петлях, які розміщуються на спеціальних роликах праворуч і ліворуч, що дозволяє конструкції відкриватися та закриватися. Ринок продажів надає широкий спектр кольорів і малюнків, що прийдуть до такого будинку з гаражем або строгий-класичний вигляд, або сучасний – наступний тенденцій моди. Також можливий вибір матеріалу, з якого буде зроблено таку секційну конструкцію – дерево, метал, пластик. Головною перевагою таких воріт стане те, що вони підійдуть на будь-який отвір.

Орні

Один із найстаріших видів гаражних воріт. Такі ворота мають просту конструкцію, є доступними для кожного. Можуть бути виготовлені як із дерева, металу, так і з ущільненого пластику. Залежно від зручності для власника встановлюють, щоб двері відчиняли всередину приміщення гаража або у двір.

Підйомно-поворотні ворота

Такі ворота створені із цільного металу. Рух металевого полотна відбувається за рахунок розміщених по боках коліщатків. В результаті відкриття воріт вони знаходяться паралельно до землі. Головне в такій конструкції - це розрахувати висоту підйому, щоб без проблем могла заїхати машина в гараж, або зайти людина.

Рулонні

Дуже схожі на зовнішні жалюзі для вікон, тільки масивніші: над отвором розміщений вал, на який намотуються полотно з металевих рейок. Буваю і зовнішні, і внутрішні. Такі ворота переважно встановлюються там, де гараж не опалюється, тому що вони не можуть зберегти тепло в приміщенні.