Так чим же відрізняються відкатні ворота від орних

Перед покупкою воріт, важливо визначити, чим все ж відрізняються відкатні ворота від орних, виділити для себе як переваги кожного виду, так і недоліки.

Розпашні ворота – найзвичніші і найпростіші серед усіх видів воріт. Конструкція таких воріт випрасує таким чином: дві стулки, які прикріплені на петлі, відкриваються вперед/назад в залежності від зручності в'їзду машини. Стандартні параметри таких воріт створюють умовний коридор в'їзду на подвір'я чи приміщення.

Проблема виникає з такими воротами тоді, коли майданчик для паркування автомобіля досить малий. Тоді ворота можуть і зовсім не зачинитися. Крім того, якщо ж говорити про дачні ділянки, то там спостерігається така тенденція, як дуже вузькі вулички, що не дозволяє встановити ворота таким чином, щоб відкривалися на вулицю. Часто буває таке, відчинені усередину двору ворота не завжди дозволяють заїхати в отвір під кутом. Також верхня огорожа може перешкодити в'їзду більших машин.

Природно є як механічні розпашні ворота, так і автоматичні. Більш практичними всі будуть двері на автоматичному пульті керування.  

Часто у власників механічних воріт виникає побоювання, що при в'їзді у двір, від сильного вітру стулки закриються, що може призвести до пошкодження автомобіля.

Ворота відкотів – зовні такі ворота зазвичай доповнюють дизайн всього паркану. Працює ця конструкція за таким принципом: вони відкочуються вздовж паркану, надаючи простір для в'їзду. 

Відкатні ворота набирають все більшої популярності через безпеку, яку вони можуть надати своєму власнику. Крім того, через такий паркан практично неможливо перелізти. Конструкція стійка до вітрів.

Відкатні ворота мають лише два пункти недоліків:

  • шум;
  • висока ціна.

Природно, що шуму від таких воріт більше, тому що під час відкриття/закриття кожне коліщатко має пройти спеціальними рейками, а металевий щит, як зазвичай ці звуки посилює.

Що ж до ціни, то тут вирішальну роль відіграють не стільки вид воріт, скільки необхідно витратити на встановлення спеціального фундаменту з рейками, для відкатних воріт.

Головною перевагою відкатних воріт є те, що на відміну від орних, у них немає петлів, які б покривалися ерозією, а надалі заважали б відкриття воріт. 


Кожен покупець встановлює свої критерії якості та недоліків. Але якщо ви вище ставите безпеку вашого сімейного гніздечка або підприємства, варто звернути увагу саме на відкатні ворота. Тому тільки в компанії Торос ми враховуємо всі потреби покупця.