Розблокування автоматики на секційних воротах

Призначення секційних воріт

Секційні ворота з автоматичною системою працюють від електроприводу. Електропривод буває зазвичай двох видів: стельовий та осьовий.

Розрахований такий пристрій на двадцять п'ять тисяч циклів, що вважається дуже великим. Система уславилася своєю надійністю.

Подібні пристрої встановлюються на гаражних воротах, їх функціонування забезпечується стельовим електроприводом, сам механізм та приводний важіль компонуються під самою стелею.

Здійснюється рух за допомогою ременя або ланцюга, що монтується в приводний важіль.

Для секційних воріт зазвичай використовуються осьові електроприводи, які застосовуються в основному у великих приміщеннях підприємств або автопарках. За допомогою осьового електроприводу вал крутиться, ворота рухаються завдяки його обертанню.

Потреба таких механізмах виникає, коли:

• ворота часто відкриваються та зачиняються

• ворота мають значну площу та висоту

• в самому отворі неможливо змонтувати стельовий привід.

Секційні ворота також управляються дистанційно

Автоматичні секційні ворота завжди необхідно постачати розблокуванням, без цього пристрою неможливо буде відкрити секційні ворота. Буває випадки, коли немає електрики, розблокування забезпечує підняття воріт. Усі ворота мають бути забезпечені шнуром аварійного розблокування.

Шнур кріпиться до гака, що розмикає, той у свою чергу з'єднаний з кареткою, секційні ворота відчеплені від каретки, і це дозволять їм вільно рухатися. Для закриття потрібно повернути ворота в ту позицію, де вони були при розчепленні, каретка виконає зворотну дію.

Зовнішнє розблокування

Ще один вид розблокування це так звана зовнішня, цей варіант планується індивідуально, додатковий вхід до приміщення не потрібен. Складається такий пристрій: трос, ключ та циліндр. Сендвіч панель посередині на рівні очей свердлять отвір, в нього вставляють серцевину замка. З внутрішньої сторони кріплять трос, він у свою чергу кріпиться до каретки. З зовнішнього боку вставляємо ключ, повертаємо і внутрішня частина витягується він тросиком. Двадцяти сантиметрів троса вистачає цілком, щоб розблокувати каретку, ворота можна легко відчинити вручну. 

Придбати такі ворота можна в компанії Торос місто Вінниця.