Фурнітура для відкатних воріт

Сьогодні все частіше власники ділянок споруджують відкатні ворота своїми руками. Перш ніж приступить до конструювання таких воріт необхідно придбати якісну фурнітуру, адже від її міцності і надійності завісbn довговічність збудованих воріт. Як правило в комплект заводської фурнітури входять не тільки напрямна і ролики, але і такі елементи як верхній і нижній вловлювачі, заглушки, накатної і верхній підтримує ролик.

Однак основною деталлю будь-якого комплекту фурнітури є направляючий профіль. Неякісний або тонкий профіль може привести до заїдання і сильному шуму всієї системи. Тому вибираючи фурнітуру, важливо вибрати правильно відкатали і рівний направляючий профіль. Також необхідно звернути увагу на товщину профілю. Тонкий профіль, як правило, не розрахований на велике навантаження, відповідно його міцність може бути недостатньою для нормального функціонування системи. Слід враховувати, що в якісний направляючий профіль можна вставити ролики абсолютно будь-якого виробника.

Крім товщини, величезне значення має матеріал з якого виготовлена ​​напрямна. Найчастіше профіль конструюється з вуглецевої сталі. Чим більше вуглецю в стали, тим міцніша конструкція. Однак такої конструкції дуже важко надати потрібну форму. Отже, багато виробників використовують низьковуглецеву сталь. Такі напрямні легше обробляти, проте їх міцність набагато нижче. Тому не слід віддавати перевагу направляючим профілем виготовленому з цього виду стали.
На другому місці за значимістю в комплекті фурнітури знаходиться роликовий каретка. При її виборі слід звернути увагу на якість підшипників. Також, слід віддавати перевагу сталевим втулкам, які на відміну від пластикових мають більш довговічний і міцний експлуатаційний ресурс і не схильні до деформації.

Слід також перевірити як прокачується головка роликового каретки. Вона повинна прокачуватися вільно, без зусиль. Якщо ж потрібно прикладати зусилля для прокачування головки, то така система з плином часу втратить свою рухливість. Відповідно ворота будуть рухатися повільно з шумом, що також призведе до швидшого зносу роликового каретки. Слід пам'ятати що зазор між кареткою і спрямовуючої повинен становити від 0,4 до 0,6 мм. Вищеописані рекомендації допоможуть Вам вибрати якісний і надійний комплект фурнітури.