В'їзні ворота - особливості конструкції

Як людей зустрічають по одягу, так і будинок оцінюють за станом і красі в'їзних воріт. Але вони повинні бути не тільки привабливими, але ще і надійними, і міцними. В'їзні ворота повинні гарантувати комфортний проїзд, без перешкод і будь-яких труднощів. Бажана ширина конструкцій - не менш 3 метрів. Залежно від параметрів ділянки, вибирають один з двох типів воріт - орні або зсувні.

З асортиментом в'їзних воріт можт ознайомиться на сторінці: http://toros.vn.ua/products/otkatnie-vorota/

Кращим вибором для ділянки, де є зовсім небагато вільного простору, стане зсувні конструкція. Полотно таких конструкцій знаходиться з боку ділянки і переміщається уздовж паркану. Компанії виробники надають конструкції, які відкриваються в праву і ліву сторону, в залежності від вимог покупця і умов на території. Зсувні вироби мають противагу, який збільшує ширину полотна на 30 - 40%. Завдяки цьому вони не доторкаються до землі. Простір зазору між підвісною полотном і землі - 10 - 15 см. Ніщо не завадить відкривати ворота - ніякі опади.

При підборі варіанта зі зсувними конструкціями краще не допускати перебування хвіртки з боку, де знаходиться противагу. Переміщається в цю сторону полотно у відкритій позиції перекриє хвіртку, тому набагато комфортніше використання хвіртки з протилежного боку констркцій. Серед зсувних конструкцій є конструкції без противаги - рейкові ворота. Подібні вироби пересуваються на роликах по шині, встановленої в дорожньому покритті вздовж воріт. Мінусом таких виробів є те, що в них можуть накопичуватися бруд і сніг, які можуть ускладнювати переміщення полотна.

 

Орні конструкції варто купувати для дуже вузьких ділянок. Такі конструкції вміщають одне або два полотна, які зміцнюються на петлях до бічних стовпчиках. Ширина стандартних конструкцій - від 2 до 5 метрів, найбільша висота 2, 4 м. Орні конструкції треба підбирати для довгих і вузьких проїздів, біля них має бути вільний простір. Полотна орних виробів встановлюють на шпальтах забору. Для надто важких стулок треба застосовувати спеціально конструйованого стовпи, які витримують велику масу воріт.

Сучасний ринок надає ворота з петлями, які не допустять злом полотна. Від відкривання конструкцію може захистити обмежувач з металу, який встановлюється в бруківці з боку вулиці.