Відкатні ворота - переваги і недоліки

Останнім часом велику популярність завоювали відкатні ворота. Перші подібні ворота мали занадто високу вартість, тому на вулиці вони зустрічалися занадто рідко. Через небагато часу виготовлення воріт було налагоджено, і ціна знизилася. Завдяки своїй конструкції відкатні ворота не потребують вільному місці біля них. Такі ворота не розорюються, а їду в сторону. Найчастіше такі конструкції встановлюються в котеджах і приватних будинках.

Завдяки своїм конструктивним особливостям, відкатні ворота володіють рядом достоїнств:

  • так як петлі відсутні, відкатні ворота гарантують надійність;
  • стійкі до сильного вітру;
  • не потребують у вільному просторі поряд з конструкцією;
  • маленька чутливість до снігу;
  • не потребують спеціального догляду;
  • зручність використання.

На відміну від інших типів орних конструкцій, де є вертикальна і горизонтальна навантаження на петлі, в відкатних воротах маса конструкції навантажується на закріплені в землі платформи з шарикопідшипниками.

Незважаючи на підвищену парусність, відкатні ворота стійкі до сильних поривів вітру. Це дає можливість використовувати відкатні ворота в різних кліматичних умовах. При відкритті полотно їде в сторону, тому й не задіюється вільне місце близько конструкції. Завдяки тому, що нижня напрямна знаходиться вище опорної роликової каретки, відкатні ворота володіють низькою чутливістю до снігу. 30 - 40 сантиметровий шар снігу не дозволить відкрити розсувні ворота, а відкатним це не страшно.

Відкатні ворота можна встановлювати для 5-метрових проїздів. Відкриваються вони дуже тихо. Управління воротами полягає в одному торканні кнопки, вони автоматично відкриваються і закриваються.

Але як і в будь-якій техніці, у відкатних воріт є й мінуси. Ціни на такі ворота вище, ніж на інші види, тому не кожен може дозволити собі такий захист. Невірно підібрана автоматика або фурнітура, а також неправильна установка воріт може призвести до їх поломки та збоїв у роботі. У відкатних воротах за бажанням можна зробити хвіртку, щоб кожен раз, як ви захочете зайти у двір не відкривати всю конструкцію. Широкий асортимент приємно дивує всіх покупців на нашому сайті у місті Вінниця. Відкатні ворота бувають трьох видів - підвісні, рейкові, консольні - всі вони володіють хорошими характеристиками. Відкатні ворота - це красиво, надійно та зручно.