Ремонт воріт своїми руками або виклик спеціаліста?

Будь механізм рано чи пізно виходить з ладу і ворота не є винятком з цього правила. І тоді виникає логічне запитання: лагодити своїми руками або викликати майстра? Звичайно, полагодити самостійно буде дешевше, але майстер впорається з ремонтом швидше і якісніше. Тому, щоб прийняти правильне рішення, потрібно ретельно розібратися в поломки і оцінити всі сторони ситуації, проблеми.

Будь-яка проблема, пов'язана з воротами, може виникати з-за поломки конструкційних елементів, або із-за поломки автоматики.

Ремонт конструктивних елементів – це те, з чим ви можете впоратися і самостійно. Адже варіантів проблем тут небагато, і основною є раптово з'явився скрип.

У разі секційних воріт він може виникати через недостатню змащення деталей, що можна запобігти своєчасної мастилом петель і пружин. Відкатні ворота можуть скрипіти через забруднення направляючих балок – їх просто потрібно почистити і проблема буде вирішена.

ремонт воріт

Розпашні ворота також можуть страждати від недостатнього змащення, тому за цим моментом потрібно більш пильно стежити, періодично змащуючи всі ходові частини і петлі солідолом.

Якщо у вас підйомна конструкція, і ви почали помічати скрип, то тоді потрібно просто змастити петлі, роликову вісь, пружину і циліндр.

Що стосується проблем з відкриттям і закриттям підйомних воріт, то тут вже може знадобитися і фахівець, адже у випадку, наприклад, труднощів з секційними воротами, поломка буде пов'язана з торсіонної пружиною, яку відрегулювати зможе лише спеціально навчена людина. А ось таку проблему з орними конструкцією можна виправити і самому, просто відрегулювати петлі або приваривши нові.

Схожа проблема для відкатних воріт пов'язана з деформацією несучої балки під механічним впливом або з попаданням всередину сторонніх предметів. Виправити це можна, знявши балку і почистивши її чи усунути деформацію.

Якщо ж ви помітили пошкодження обшивки воріт, то тут майстер не потрібен, адже це легко можна виправити своїми руками. Також на воротах можуть утворюватися вм'ятини, на яких з часом починає з'являтися іржа, тому стулки потрібно знімати і вирівнювати металеве полотно. З цим процесом ви зможете впоратися, маючи потрібні інструменти і трохи досвіду.

Але от для виправлення поломок в автоматиці краще залучити фахівця, адже спочатку потрібно буде відрізнити несправність в автоматиці від механічної проблеми, що може бути складним моментом для вас, тому краще не ризикувати своїм здоров'ям або навіть життям. Досвідчений майстер. компанії ТОРОС зможе швидко і якісно переналаштувати автоматику, замінити плату або змінити запобіжник.