Особливість автоматики для розпашних воріт

Багато вважають орні ворота класичним варіантом. Їх конструкція вважається універсальною, коли інші види воріт немає можливості встановити.

Крім того, плюсом таких воріт вважається простота у використанні, легкість в обслуговуванні і порівняно невелика собівартість, що відповідає критерію «ціна – якість» на відміну від відкатних воріт.

Розпашні ворота складаються з двох стулок з кріпленнях на петлях. Механізм відкривання при цьому може бути ручною або закриття на замок, в деяких випадках встановлюють автоматику. Автоматичне відкривання при цьому забезпечується за рахунок електроприводу, що значно спрощує їх працездатність. Для цього потрібен спеціальний комплект обладнання, який складається з системи доступу, електричного приводу і блоку управління. Управляти механізмом відкриття при цьому можна за допомогою пульта, клавіатури або спеціальних карт.

У продажу зараз є кілька видів електроприводів для розпашних воріт: важільний, лінійний та лінійно – гідравлічний. Щоб правильно вибрати електропривод для розпашних воріт необхідно визначити: вага однієї стулки, площа полотна без просвітів, місце, де привід буде встановлений і можливість відкриття воріт назовні або всередину.

Лінійний вигляд електроприводу вважається універсальним і найчастіше користується попитом. Він підходить для установки розпашних воріт інтенсивного і середнього використання, для воріт з механізмом відкриття всередину, а також відкриваються назовні з використанням у різних кліматичних умовах.

Важільний тип також дозволяє установку для стулок з відкриттям всередину або назовні, вважається довговічним і міцним, але має ряд мінусів і не у всіх випадках зручний в установці.

Лінійно-гідравлічний має ряд переваг, такі як: відкритість, універсальність і легкість в установці і обслуговуванні. Головним мінусом у цього типу електропривода є неможливість роботи в холодну пору року і перепадах температур.

Для автоматики керування воротами передбачений ключ у разі втрати доступу до системи або відсутності електрики.

Правильний вибір механізму електроприводу для ваших розпашних воріт можна здійснити самостійно або звернувшись до професіоналів. Так ви можете бути впевнені, що обладнання прослужить довго і зручно для вас. До того ж, автоматичними воротами легко управляти на відстані, для того, щоб здійснити відкриття або закриття не знадобиться виходити з авто.