Вибір воріт

При виборі воріт варто звертати увагу не тільки на фінансову сторону питання і їх зовнішній вигляд, а головним чином, легкість в експлуатації. Підвісні конструкції в даному випадку найбільш вигідний варіант, так як взимку для очищення від снігу і льоду необхідно очищення нижнього від землі краю. Консольні ворота вимагають додаткового догляду - їм буде потрібно очищення і змазування деталей. Найменш популярним видом вважаються рейкові ворота їх обслуговування в зимовий період може принести чимало клопоту по очищенню нижньої рейки.

Більш докладно про види воріт можна дізнатися нижче, щоб вибрати підходящий варіант саме для вас.

Підвісні відкатні ворота давно відомі на ринку, відрізняються довговічністю, але їх мінусом вважається неможливість установки в співвідношенні висоти.

Консольні ворота є найбільш підходящими в змішаній кліматичній зоні і сніжної зими.

Відкатні ворота на гвинтових палях досить прості в установці, так як в комплект входять палі, які міцно вкручують в землю. Такі ворота довговічні і швидкі в монтажі.

Механічні відкатні ворота доведеться відкривати і закривати вручну, що принесе багато незручностей. Вони дешевше воріт з автоматичним елементом, тому їх частіше встановлюють в заміських будинках і дачах з нечастим використанням.

Автоматичні відкатні коміри найбільш оптимальні в використанні. Вони відкриваються за допомогою пульта управління, що робить користування ними досить простим. Частка таких воріт здійснюється набагато простіше всіх інших видів.


Довгий використання воріт безпосередньо обумовлено тим, наскільки грамотно було здійснено їх монтаж. Установка проходить в кілька етапів, головним з них вважається підготовка фундаменту для монтажу опорних стовпів. Їх необхідно закріпити нижче рівня примерзання землі. Підстава монтується з того боку воріт, де буде здійснюватися рух стулки. Для цього попередньо викопується поглиблення, куди опускають вже підготовлений каркас, після він бетонується. Далі комплектується каркас воріт і оббивається бажаним матеріалом. Після каркас розміщують на рамі і за бажанням приєднують до електроприводу.

Більш детально можна подивитися тут

Вартість воріт залежить від величини і матеріалу, з якого зроблено полотно. Додатково варто включити установку, ціну хвіртки і автоматичного механізму відкривання (для воріт даного типу).