Вибір в'їзних воріт

При виборі в'їзних воріт самостійно, потрібно звернути увагу на загальний стиль будинку. Але покладатися тільки на свій смак можна, адже крім зовнішнього вигляду, ворота повинні бути зручними для в'їзду і виїзду транспорту. Першим і самим важливим фактором при їх виборі є саме їх функціональність, а потім оформлення.

До особливостей вибору воріт варто віднести наступне: в першу чергу необхідно знати, де вони будуть розташовуватися (ця інформація повинна знаходитися в проекті будинку), по-друге, якщо ви віддаєте перевагу воротам з відкритими стулками, то краще розмістити їх всередину, щоб вони не були перешкодою для іншого транспорту і руху зовні, по-третє, ширина воріт повинна бути не менше трьох метрів, щоб в них міг проїхати вантажівка.

Залежно від планування ділянки, ворота можуть мати два механізми відкривання: відкатні та розпашні. Каркас воріт частіше виконується з металу, а наповнення всередині може бути, як дерев'яним, так і з металу. При цьому елементи для заповнення металом використовується профлист, фасонні деталі зі сталі та алюмінієві профілі. Решітка з дерева дозволяє урізноманітнити загальне заповнення прольотів. Часто в оформленні декоративних воріт можна зустріти ковку, яка завжди виглядає красиво і виграшно.

Також важливо звернути увагу на додатковий захист матеріалу, з якого зроблені ворота. Так, для металу застосовується оцинковка і обробка антикорозійними складами, а для дерева використовується лакове покриття і бейцеваніе.

Щоб визначитися з вибором виду воріт, варто звернутися до їх відмінностей, плюсів і мінусів. Ворота з орними стулками краще використовувати на малих ділянках, вони досить компактні і можуть складатися з однієї або двох стулок. Важливо пам'ятати про параметри воріт: вони будуть приблизно на 300 міліметрів ширше запланованої ширини проїзду. Для захисту від відкривання без необхідності, на них кріпиться механізм для блокування або звичайний замок з обмежувачем.

Якщо ж довжина для проїзду вузька, а територія ділянки велика, краще віддати перевагу відкатним воріт. Полотно при цьому буде розташовано всередині і буде відкриватися вліво або вправо за допомогою спеціального важеля. В даний момент існують самонесучі ворота, що володіють противагою. Завдяки цьому ширина полотна збільшується практично в половину. Ще одним видом воріт є рейкові ворота. Замість противаги тут для важеля використовуються спеціальні ролики.