Відкатні та розпашні ворота - плюси і мінуси

Відкатні ворота - одні з найпоширеніших типів воріт, використовуваних на ділянці. Але вважаються менш відомим типом воріт, ніж орні через додаткових витрат на автоматику і фурнітуру. Серед народних умільців є і такі, хто роблять відкатні коміри самостійно. Механізм у них досить простий, тому відрізнити їх від заводських деколи складно. Щоб визначитися які саме ворота краще для вас, варто розглянути не тільки їх плюси і мінуси, але і особисто ваші побажання.

Наприклад, розсувні ворота, які відкриваються всередину, викликають складності в експлуатації через доступного положення при відкритті в 90 градусів. Відкатні ворота в даному випадку виграють через відсутність «коридору» при в'їзді на територію. Висновок тільки один: відкатні ворота більш зручні для вузьких вулиць з обмеженою площею ділянки.

Якщо говорити про міцність воріт, то орні мають більше точок опори: по центру і з боків. Так, відкатні ворота може просто знести від сильного удару по причині кріплення на одній направляючої. Тут варто також підкреслити, що подібне зустрічається досить рідко і якщо удар прийшовся в відкатні ворота, то їх легше буде відремонтувати, ніж орні, які підлягатимуть повного ремонту.

Орні ворота з легкістю ремонтуються в інших випадках, так як їх вразливим місцем є петлі, коли в відкатних частіше потрібно міняти весь механізм повністю. Відкатні ворота вважаються надійнішими, але для цього необхідно правильно їх експлуатувати. Відкатна стулка з кріпленням на одній направляючої вимагає більшої потужності конструкції, що в майбутньому забезпечує відсутність деформації. Хто відкриває елемент в відкатних воротах вважається досить габаритним і незручним, коли орні ворота виготовляють з дерева і інших легких в експлуатації матеріалів. Також, для відкатних воріт часто важливим фактором є наявність фундаменту, вартість якого вважається досить високою, розсувні ворота же заощадять ваші кошти.

Підводячи підсумок, розсувні ворота в кілька разів вигідніше відкатних через установки і витрат на матеріали. При цьому висока ціна повністю виправдовує себе, як і інші чинники, які роблять відкатні ворота універсальними в будь-який час року. Яким буде механізм відкривання воріт, вирішувати тільки вам, враховуючи всі істотні і несуттєві деталі, зваживши матеріальну складову і плюси з мінусами.