Переваги технології секційних воріт

Секційні ворота, що вже дуже давно використовуються в західних країнах, і набули в них широкого поширення. Зокрема в США, а також у країнах Європи, їх дуже часто використовують як гаражні ворота. У нашій країні все більше людей так само віддають їм свою перевагу. Але що таке – секційні ворота, і чому вони користуються такою популярністю.

Що таке секційні ворота

Дані ворота виготовлені з секцій, що кріпляться один за одним за допомогою петель, і утворюють цільне полотно. Переміщаються секції вздовж вертикальних напрямних, встановлених уздовж стіни від підлоги до стелі. Процес відкривання відбувається наступним чином: секції одна за одною рухаються по напрямних, зсуваючись на стелю, або скручуються в спеціальному блоці під стелею.

Кожна секція виготовлена ​​із двох металевих пластин, між якими задувається поліуретан. Саме він забезпечує хороші теплоізоляційні якості воріт. Так само, секції бувають дерев'яними, виготовленими із засклених полотен, але найчастіше із сендвіч-панелей, різної структури та забарвлень.

Підйом і опускання забезпечує електродвигун або ручний ланцюговий привід. Що притаманно невеликих легких воріт, площею до 10 кв.м. За відсутності електрики їх так само легко відкрити в ручному режимі. Управління відкриванням здійснюється у ручному та автоматичному режимі. Нові технології дозволяють керувати процесом за допомогою смартфона.

Переваги технології

Секційні ворота мають безліч переваг, які впливають на вибір споживача. Перевагою секційних воріт є:

- економія простору, за рахунок компактного вертикального відкривання;

- високий рівень безпеки, завдяки щільному приляганню та кріпленню секцій між собою;

- Хороші тепло та звукоізоляційні властивості, що досягаються застосуванням поліуретану;

- тривалий термін експлуатації, що забезпечує використання якісних матеріалів;

- можливість встановлення в будь-якому отворі;

- Гарний та акуратний зовнішній вигляд.

Їхнім єдиним недоліком, мабуть, можна вважати відносно високу ціну. Яка повністю виправдана якістю складання, матеріалів та довговічним терміном служби виробу.
На сьогоднішній день – секційні ворота – абсолютно сучасне та найкраще рішення.