Види і типи автоматичних воріт

Розвиток такої галузі як виготовлення автоматичних воріт відбувається швидкими темпами. Багато власників ділянок або приміщень схиляються до установки воріт з можливістю їх експлуатації без додаткових зусиль. Всі . автоматичні ворота , В першу чергу, класифікуються за своїм призначенням:

 

В'їзні ворота використовуються для огородження в'їзду на територію дільниці приватного будинку або підприємства. Вони бувають двох типів: орні і. відкатні ворота Орні - це традиційні ворота, які доступні завдяки низькій ціні. Найбільшою популярністю користуються відкатні або зсувні ворота. Їх головною перевагою є економія місця (. стулки рухаються вздовж огорожі ). Для цих типів воріт використовується різна автоматика.

 

Гаражні ворота також бувають різних типів. Використовуються вони, як можна здогадатися, для гаражів.

Найбільш популярні є секційні автоматичні ворота. Складаються вони з безлічі горизонтальних панелей, що утворюють цілісне полотно. Така конструкція під час роботи забирається під стелю гаража. Можливі різні варіанти оформлення фасаду таких воріт. Автоматика секційних воріт має додаткові функції для зручності.

 

Рулонні ворота дуже схожі на секційні. Вони також складаються з горизонтальних смуг і піднімаються вгору. Але ворота такого типу намотуються на вал, розташований під стелею. Недоліком є ​​наявність щілин між смугами.

 

Підйомно-поворотні автоматичні ворота являють собою цільну раму, яка спочатку повертається верхньою частиною всередину приміщення, а нижній - назовні. Потім ворота піднімаються під стелю. Автоматика даного типу працює безшумно. До недоліків можна віднести вага воріт (. важкі ) І те, що з необережності можна зачепити автомобіль під час повороту воріт.

 

Промислові ворота використовуються на підприємствах для прорізів виробничих приміщень різного типу ( цех, склад, гараж ).

Рулонні автоматичні ворота для промислових приміщень дуже схожі на ті, які використовуються в гаражах. Їх, в основному, застосовують, коли немає можливості установки іншого типу воріт (. наприклад, відсутність простору під стелею ).

Секційні ворота мають посилені направляючі і потужні ролики. В іншому, їх конструкція схожа на ту, яка використовується для гаражних воріт. Існують також секційні ворота типу гільйотини. Під час відкривання вся конструкція йде вертикально вгору (. уздовж стіни ).

 

Широке застосування знаходять складаються ворота. Вони оснащені шарнірної системою, яка забезпечує швидке і плавний рух всієї конструкції. Даний тип автоматичних воріт використовується при високій інтенсивності використання.