Автоматика для відкатних воріт. Рекомендації.

Більшість статей в інтернеті про автоматику для відкатних воріт публікується з метою продажу тієї чи іншої марки. І, звичайно ж, товар кожної компанії буде краще попередньої. Дуже мало можна знайти банальних рекомендацій з цього приводу. У цій статті розбиваються деякі міфи і надаються слушні рекомендації без згадки марок і виробників.

 

Зубчасте колесо приводу може бути як сталеве, так і алюмінієве або силумінову. Решта ніяк не кращий за решту двох. Це все лише привід переконати вас в покупці більш дешевого китайського товару, чим більш дорогого європейського. Якщо при роботі зубчаста пара колесо - рейка виготовлені з одного матеріалу, то природно, що зношуватися вони будуть теж одночасно. При різній міцності, природно, що зношується м'якша деталь. При цьому використання зубчастого колеса з силуміну при роботі дає рівень шуму набагато нижче, забезпечує більш м'який хід заміна деталей має на увазі лише одну, а не обидві відразу.

 

Потужність приводу більше - робота краще. Повна маячня. Якщо забивати гвоздик кувалдою, то легше не стане. Потужність повинна відповідати вазі воріт. Якщо вручну ворота закриваються погано, то тут ніякої привід вже не допоможе. А вибираючи потужність більше, чутливість до перешкод у автоматики зменшується. Таким чином, пошкодження на машині виявляться набагато більше і будуть рости разом з потужністю. Це вже не кажучи про те, що буде, якщо на місці машини виявиться ваша собака або, не дай Бог, дитина. У той час як привід з меншою потужністю зупиниться, підійшовши до приділу допустимого навантаження. До того ж, не варто забувати при покупці Китайських товарів, про те, що китайські виробники пишуть на упаковках не завжди те, що відповідає дійсності і реальним характеристикам.

 

Так само можна знайти безліч інформації про те, що двигун приводу на 220 вольт більш надійний, ніж двигун на 24 вольта. Це ні чим не аргументований висновок. Надійність і напруга живлення ніяк не взаємодіють між собою. До двигуна на 24 вольта просто на просто легше встановити резервний акумулятор при відсутності живлення.

 

Не забувайте, що в автоматиці для автоматичних воріт повинні бути присутні такі функції як

  • Уповільнення в кінці і на початку робочого циклу. Таким чином, ворота знижують навантаження на привід, не б'ють по упорах і забезпечують безпеку.
  • Функція авто закриття. Ворота закриваються за певним часу.
  • Функція часткового відкриття. Дуже зручно для використання саме пішоходами при необхідності.