Відкатні ворота своїми руками.

Відкотні автоматичні ворота — найкращий вибір для сучасної людини, яка цінує свій час. Більше не потрібно виходити з автівки в дощову погоду. Або чистити велику площу від снігу, що б була можливість відкрити розпашні ворота. Потрібно тільки скористатись пультом і ви отримаєте доступ на своє подвір’я.

Данний тип воріт відзначається надійністю, функціональністю, довговічністю. Вони безпечні в процесі експлуатації, та гармонійно вписуються в будь який екстер’єр.

Багато хто задає питання: чи можна зробити ворота своїми руками? Так звісно можна!

Принцип роботи таких воріт полягає в тому, що вони виготовляються на фурнітурі (яка складається з направляючої 6 метрів, каретка несуща 2 шт, уловлювач 1 шт., обмежувач 1 шт., кінцевий ролик 1 шт .; (метал або полімер), заглушка 2 шт). І так каретки (або ролики) ходять всередині направляючої рейки, на кожній каретці знаходиться по 8 роликів, ролик складається з підшипника з запресованою металевою або полімерною обоймою. Для того, щоб зашити ворота можна вибрати матеріали такі як дерево, ковані елементи, профнастил, сендвіч-панелі. Найдоступніший і за ціною і за використання є профнастил. З матеріалами для самих воріт розібралися. Перейдемо до підготовки самого отвору, тобто земляним роботам по підготовки місця для конструкції воріт. Вони являють собою риття приямків під фундаменти стовпів, закладені деталі і траншеї для прокладання гільзи з електропроводкою під автоматику. Відкотні ворота можуть бути і без автоматики. Але як показує досвід рано, чи пізно з'являється необхідність її установки. Тому прокладання гільзи з електропроводкою для автоматики краще зробити відразу, це з економить час, зовнішній вигляд отвору і гроші в подальшому.

Коли всі земляні роботи виконані перейдемо до установки металевих закладних деталей і стовпів. В якості закладної зазвичай використовують металевий швелер шириною 16-20 см, а довжина його повинна бути рівною половині ширини ворітного отвору. Для того щоб він міцно утримувався в бетоні, до нього приварюють арматурупо чотири шматки (довжиною близько 90 см кожен) з обох сторіні пов’язують їх перемичками з арматури діаметром 10-12 мм. Надземна частина металевих стовпів повинна мати висоту 2 м, а заглиблюватись в землю приблизно на 0,95-1 м, для надійного кріплення металевої конструкції воріт. Коли ж всі металеві елементи встановлені заливаємо все бетоном. Важливий момент заставної швелер повинен знаходитися не нижче і не вище поверхні проїзду, а в одному горизонті. Коли наш фундамент набрався міцності Ми приступаємо до обробки стовпів при цьому закладаємо закладні деталі для нащільників. Оздоблення стовпів це ваша фантазія і бажання.

Після всього переходимо до самих воріт. Для того щоб ваші ворота прослужили вам довго ми рекомендуємо вже згадану фурнітуру заводського виробництва ALUTECH або Roll Grand з усіма необхідними комплектуючими. Направляючу рейку потрібно взяти на 30-50% довшу ніж Ваш отвір для противаги, щоб конструкція відкотних воріт не завалювалася. Для несущих елементів конструкції воріт використовують труби 60х40 або 60х30 мм, а допоміжні елементи робляться з труби 30х20 мм. Виварюємо раму і робимо діагональякми пам’ятаємо для противаги, розшивають допоміжними трубами. Для розбивки використовують різні методи конструкції. Розбивають на дві три частини по горизонталі (залежить від розміру воріт) і по вертикалі чим більше секцій тим стійкіша конструкція. Якщо ж ворота не великі можна розширити по горизонталі і наварити дві труби по діагоналі. Схем розбивки багато. Далі зашиваємо конструкцію профнастилом.

Наша конструкція готова для встановлення у отвір проєму.

Відкотні ворота своїми руками дуже надійні і прості у використанні, економлять Ваші гроші. Автоматизувати такі ворота можна в будь-який момент. Важливим аспектом у виготовленні воріт своїми руками зробити вірні розрахунки і виставити за рівнем елементи воріт.