Як вибирати відкатні ворота?

Багато власників приватних будинків з ділянкою, котеджів або іншій території замислюються над тим як забезпечити зручний в'їзд / виїзд транспортних засобів. Для таких цілей все частіше застосовують. відкатні ворота Вони мають безліч переваг: ворота не перекривають зону проїзду, зменшується площа, яку потрібно чистити від снігу, можна обійтися без замка (. автоматика забезпечується пристроєм блокування ), Тривалий період експлуатації, простота ремонту ( багато деталей легко знайти і замінити ).

Розрізняють декілька типів відкатних воріт:

Консольні відкатні ворота У цьому випадку спрямовуюча розташована в нижній частині воріт. Ніяких обмежень для проїзду немає.

Підвісні в'їзні ворота Їх напрямна знаходиться над механізмом переміщення. Такі ворота створюють перешкоду для проїзду транспорту з великим габаритом по висоті.

Рейкові. На нижній частині воріт кріпляться ролики, які рухаються по рейці. Він встановлений в отворі воріт у фундаменті. Цей тип воріт вимагає додаткових зусиль під час чищення від снігу (. необхідно чистити весь рейок ). До того ж він додає додаткову перешкоду для проїзду автомобілів.

Важливо при виборі будь-якого типу автоматичних воріт враховувати кілька обов'язкових чинників:

  • використовувати вже готові варіанти конструкцій. Це полегшить установку і подальше обслуговування автоматики воріт;.
  • необхідно передбачити габарити по ширині і висоті отвору. Щоб була можливість заїзду будь-якого типу транспорту;.
  • постаратися не зменшувати технологічні люфти і зазори. Це полегшить очищення від снігу і льоду взимку (. важче чистити вузьку щілину ).
  • доступ до механізмів автоматики повинен бути спрощений до мінімуму. Щоб у будь-який момент можна було до них дістатися без використання спеціальних інструментів.

Якщо всі умови дозволяють, то краще перевагу віддати підвісним воротам. При цьому варто передбачити варіант швидкого демонтажу верхньої балки для проїзду габаритного транспорту. Якщо отвір відповідає розмірам від 4 до 6 м і висотою 2 - 2,4 м, то доцільніше використовувати консольні відкатні ворота. Для великого отвору коштує застосовувати рейковий механізм воріт. Він краще за всіх справляється з масивними стулками воріт.

Під час вибору відкатних автоматичних воріт корисним буде зробити можливість управління як автоматично, так і в ручному режимі. Також варто враховувати свої фінансові можливості, і кількість часу, який знадобиться для обслуговування воріт в зимовий час.