Як вибрати автоматику для воріт

Вуличні відкатні ворота - найпопулярніший варіант зовнішніх воріт. Найчастіше вони встановлюються в заборному отворі. Зручність у використанні даної конструкції відзначається тим, що самі ворота не займають багато місця. Конструкція створена таким чином, щоб плавно зміщуватися вздовж огорожі.

Якщо Ви вирішили поставити автоматику для відкатних воріт, то Ви однозначно робите правильний вибір. Її установка дозволяє зберегти час, який витрачається на відкриття воріт. Значно піднімається рівень комфорту, адже більше немає необхідності виходити з машини в дощову або снігову погоду.

До вибору автоматики потрібно підходити відповідально і серйозно. Саме від неї залежить справність і довговічність механізму. Головне, щоб автоматична система не втратила своєї функціональності в процесі експлуатації.


Є кілька параметрів, за якими рекомендується вибирати автоматику для розпашних воріт:

  1. Потужність
  2. Матеріал редуктора
  3. Тип кінцевого вимикача


Виберіть кілька варіантів систем, які підходять саме для Вас. Навіть по зовнішності двигуна можна судити про його потужність, але для більш точного вимірювання можна використовувати мультиметр. Вона обчислюється за формулою: Потужність = напруга помножина на силу струму.

Чим більше сила струму, тим потужніше привід!

Якщо ж з'ясувати потужність приводів досить складно, варто звернутися до кваліфікованих фахівців компанії «Торос Ворота», які володіють всією необхідною інформацією про товари.

Зверніть особливу увагу на матеріал шестерень в приводах. Він повинен бути якісним і довговічним. Відмовтеся від пластмаси і силуміну, якщо Ви шукайте варіант для тривалої експлуатації, адже такі шестерні досить швидко зношуються.

Кращий вибір: зовнішня сталева шестерня і внутрішня, виконана з латуні!


Як правило, кінцеві вимикачі на автоматичних системах бувають двох типів:

  • механічні;
  • магнітні.

У першому варіанті пружинка загинається між двох кнопок. У другому - кінцевий вимикач складається з магніту. Геркон встановлюється в приводі, а сам магніт - на зубчасту рейку, яка включає двигун. Важливо відзначити те, що механічний вимикач може підмерзнути в холодний сезон, а в такому випадку ворота працювати не будуть.


Купуючи автоматику в «Торос Ворота» Ви не просто отримуєте стандартний набір матеріалів, а й докладну інструкцію і консультацію від наших фахівців! Також ми Вам допоможемо правильно налаштувати привід і пульт, щоб забезпечити швидку і постійну роботу автоматичних воріт.