Підготовка отвору перед установкою воріт

При установці гаражних воріт варто враховувати певні особливості. Адже найважливіший фактор справної роботи секційних воріт - правильний монтаж. А перед ним потрібно провести спеціальну підготовку, яка допоможе збільшити термін служби і захистити від проникнення холоду взимку.

Конструкція секційних воріт складається з панелі, фурнітури, роликів, приводу, горизонтальних і вертикальних направляючих.

Направляючі - конструкція, яка на роликах підіймається під стелю. Потрібно встановити вертикальні направляючі на кладку отвору і горизонтальні направляючі, які підуть вглиб гаража і будуть кріпитися до стелі. Також для монтажу воріт потрібно встановити перемичку, на якій знаходиться верхній ущільнювач.

Стіна отвору повинна бути рівною і без випираючих частин. Виробник рекомендує максимальний перепад не більше 5-ти мм. Обидві ділянки стіни з боків отвору і одвірок вгорі повинні знаходитися на одному рівні. Чим рівніше Ваш отвір, тим щільніше буде прилягання конструкції.

Саме міцне кріплення - силікатна цегла або каркас з профілю труби, куточка. Але практика показує, що найчастіше для будівництва гаража використовують газосилікатна цегла. Даний матеріал також підходить для кріплення, а монтаж проводиться розпірним дюбелем.

Окрему увагу варто приділити облицювальній і клінкерній цеглі. Цей матеріал має порожнечі і при монтажі можливі відколи і тріщини. У 90% випадків це відбувається в момент затяжки дюбеля і рідше в момент буріння.

Зазвичай ставляться ворота трохи ширші отвору, щоб добре закріпити. Установка такої конструкції позитивно позначається на збереженні тепла в приміщенні.

У будівництві гаражів часто використовуються дерев'яні балки розміром 150х50. Вони відмінно підходять для кріплення воріт, також як і стелю з бетону. Саме зручне розташування балок - це паралельно стіни з прорізом, тобто балки кладуть поперек гаража. Якщо ж вони перпендикулярні, то доводиться встановлювати додаткові кріплення.

Зверніть увагу, що встановлювати ворота бажано до фінішної обробки стелі декоративними матеріалами.

Також потрібно дотримуватися певних розміри:

- бічні відстані повинні бути мінімум 120 мм, але радимо брати із запасом;

- стеля - мінімум 100 мм.


При стандартному монтажі ворота укочуються над отвором. Якщо ж у Вас високий гараж, то варто зробити конструкцію, при якій ворота будуть прилягати до стелі. Хороший вибір для такого варіанту - установка додаткових балок. При яких можна зімітувати висоту вичинки близько 500 мм. І це зменшить вартість самої конструкції. Або замовити додаткові підвіси для високого монтажу (за додаткову плату).

Важливим є те, що підлога повинна бути зроблений за рівнем і без бічних ухилів, для забезпечення щільного прилягання.

Дотримуючись цих порад від компанії "Торос Ворота", Ви зможете встановити ворота максимально якісно, ​​відповідно до рекомендацій виробників.