Як вибрати гаражні автоматичні ворота?

Гараж - це захист Вашого автомобіля. Отже, варто приділити більше уваги вибору воріт.

Секційні ворота - найкращий варіант, хоч і вище в ціні, ніж звичайні металеві. Ця додаткова плата не просто за захист від вологи і бруду, а й за відмінну теплоізоляцію і комфорт, яку забезпечує автоматика.

Більшість моделей воріт встановлюється безпроблемно і необхідний отвір в стіні не менше 2 метрів 85 міліметрів. Найчастіше розмір висоти отвору роблять 2,2 см. Також обов'язково слід врахувати габарити Вашого автомобіля. Що ж стосується ширини отвору, то рекомендуємо робити не більше 5-ти метрів.

Важливо запам'ятати, що потрібно залишити відстань 120 мм від стіни і до краю отвору - це потрібно для установки направляючих. Також відстань від стелі до верхнього краю отвору повинно бути не менше 210 мм, хоча допускається мінімальний розмір - 100 мм. Але в тому випадку, якщо розмір від 100 до 210 мм, вартість воріт значно зросте. Крім того, дуже важливо щоб внутрішня стіна, де знаходиться гаражний отвір, була рівною і в одній площині.

Що стосується автоматики і фурнітури, варто вибирати найбільш якісних виробників. Адже саме від неї залежить довговічність воріт. Якщо Ви все-таки вирішили вибрати більш дешеві моделі, то такими воротами доведеться користуватися дуже обережно.

Зверніть увагу на радіусну частину напрямних: найкраще вибрати металеві, так як вони надійніше.

Вибирайте панель, заповнену поліуретаном і з найбільшою товщиною що до конкурентів. Адже все це, а також ущільнення по периметру воріт, забезпечать затишок автомобілю.

Говорячи про кольорову гамму, варто відзначити, що білий і коричневий вважаються базовими. Також Ви завжди маєте можливість замовити ворота в будь-якому іншому кольорі, який підходить під Ваш екстер’єр. Самі панелі бувають з текстурою хвилі, гофра або фільонки.

Відзначимо те, що секційні ворота легко закриваються і відкриваються руками. Саме тому багато хто купує спочатку ворота, а пізніше облаштовують їх автоматикою. Адже пульт в Ваших руках, сидячи за кермом автомобіля, дає додатковий комфорт. Особливо це відчувається в дощову або снігову погоду.

Ціни на автоматику варіюються в залежності від розміру воріт: чим більший їх розмір тим потужніший двигун потрібен.

Двигун підключається в звичайну розетку, яку потрібно вивести на три метри від отвору, в разі якщо висота воріт становить до 2-ох з половиною метрів. Якщо ж висота більше, то відстань варто збільшити до 4-ох метра.

Двигун є двох типів:

- з ремінною передачею;

- з ланцюговою передачею.


За надійності вони майже однакові. Але багато фахівців вважають, що ланцюгова передача надійніша. Важливим є те, що ремінна система працює набагато тихіше.

Очевидно, що автоматичні секційні гаражні ворота надійні і зручні. На відміну від розпашних, не вимагають місця для відкривання, що особливо актуально взимку, коли біля воріт лежить сніг, який заважає їх відкрити.

Ворота - це затишок Вашого автомобіля, захист від пилу і вологи. Не мало важливий аспект - захист від зловмисників. Виробники автоматики подбали про додатковий захист і можливості замовлення різних аксесуарів.

Секційні ворота - відмінний вибір. Звертайтеся за додатковими консультаціями до фахівців компанії "Торос Ворота", ми завжди раді Вам допомогти з вибором.